Dental WaterTest | Pretain
Pretain banner

Oppervlakken bacterie- en virusvrij zonder reinigen

De eerste duurzame zelfreinigende (desinfecterende) coatingoplossing

PretainCoat

PretainCoat is de eerste duurzame zelfreinigende (desinfecterende) coatingoplossing tegen bacteriën en virussen (inclusief coronavirus) ter wereld. Zodra PretainCoat is aangebracht is reinigen en desinfecteren niet meer nodig. Oppervlakken zijn zelfreinigend en beginnen microben, zoals bacteriën, virussen, schimmelsporen in de lucht en chemische verbindingen, zoals VOS, af te breken. Binnen 5 minuten elimineert PretainCoat 99,9% van alle micro-organismen (binnen 10 minuten 99,999%). PretainCoat gaat tien jaar mee en is zowel ECHA- (Europa) als EPA- en FDA- (Amerika) geregistreerd.
 

De coatingoplossing is transparant en geurloos en kan op alle oppervlakken worden aangebracht, inclusief textiel en plastic. Het is goedgekeurd voor gebruik op alle oppervlakken, inclusief oppervlakken met direct voedselcontact en heeft een claim niet te kunnen worden afgespoeld.

 

Eenmaal aangebracht creëert PretainCoat een omgeving met een drastisch verlaagd besmettingsrisico. In combinatie met de Ablatum ION of de PT-Terminare voor extra luchtdesinfectie kan een maximaal ‘steriele’ omgeving gecreëerd worden.

Voordelen PretainCoat

Binnen 5 minuten 99,9% effectiviteit

Duurzaam: tot wel 10 jaar doeltreffend

Getest en gevalideerd door verschillende instituten

Zowel ECHA-(Europa)als EPA- en FDA-  (Verenigde Staten) geregistreerd

Veilig voor mens, dier en milieu

Hoe werkt PretainCoat?

De coating activeert zichzelf door de reactie van omgevingslucht met de actieve stoffen in de coating. Hierdoor heeft de coating geen externe invloeden nodig en blijft deze ook na het aanbrengen op een ondergrond actief. Zodra de coating is aangebracht, creëert deze een positieve oppervlaktelading (zeta-potentiaal) in combinatie met vrije radicalen (zuurstof en hydroxyl) die actief zijn binnen 1 mm van het gecoate oppervlak.


De combinatie van de positieve oppervlaktelading en de vrije radicalen resulteert in een buitengewoon snelle uitroeiing van micro-organismen zoals bacteriën, virussen en organische chemische verbindingen. 

Afbeelding registered

Geïnteresseerd in PretainCoat?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen graag wat de mogelijkheden zijn bij jou in de praktijk.