Dental WaterTest - Diverse diensten die u volledig ontzorgen!

Overige diensten

Naast het testen van waterkwaliteit, biedt Dental WaterTest ook overige diensten aan die voor u als mondzorgpraktijk interessant zijn. 

Advies en begeleiding

Dental Watertest is dé specialist op het gebied van waterkwaliteit in de mondzorgpraktijk. Wij adviseren en begeleiden u graag als u problemen heeft met uw waterkwaliteit, keerkleppen of waterontharder. Door onze kennis en ervaring kunnen wij voor u een plan van aanpak opstellen. Hiermee zorgen we er samen voor dat uw waterkwaliteit snel weer in orde is (en blijft) en u voldoet aan de drinkwaterwet.

BA-keerklep controle

Is uw dental unit aangesloten op het waterleidingnet en/of is uw spittoon voorzien van een watertoevoer in de spoelschaal dan is deze als het goed is voorzien van een BA-keerklep (een terugstroombeveiliging). Werkt een keerklep niet goed, dan kan water terugstromen in het waterleidingnet en kan Legionella (wanneer vervuild water terugstroomt) zich snel verspreiden. De Legionella bacterie zorgt nog altijd voor veel problemen. Vooral bij ouderen, kinderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Om die reden is het belangrijk (en  verplicht) iedere keerklep jaarlijks te controleren op luchtdruk en lekkages. Dental WaterTest kan u, in samenwerking met onze partner Normec AquaServa, voorzien van de juiste keerklep, de installatie daarvan en de jaarlijkse controle.

Meetprogramma 3C

Wist u dat door het ontharden van het water in uw praktijk andere vervuiling kan ontstaan? Heeft u een waterontharder in uw praktijk, dan is het om die reden belangrijk minimaal één keer per jaar het meetprogramma 3C uit te laten voeren. Hiermee wordt het water getest op een aantal microbiologische en chemische parameters. De uitslag laat zien of uw drinkwater nog voldoet aan de gestelde eisen. 

Uiteraard kunnen wij ook uw waterkwaliteit testen

Geaccrediteerde watertesten

Naast dat vervuild water zorgt voor slijtage van uw apparatuur, kan vervuild water gevaarlijk zijn voor uw patiënten en mondzorgkundig team. Uit de praktijk blijkt dat maar liefst 70% van de behandelunits niet voldoen aan de gestelde norm van 100 KVE/ml. Met een microbiologische wateranalyse toetsen we of er in uw installatie, bijvoorbeeld uw dental unit of losstaand tandsteenapparatuur, bacteriën groeien die de waterkwaliteit in gevaar brengen. 

Legionella testen

De Legionella bacterie zorgt nog altijd voor veel problemen. Vooral bij ouderen, kinderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Om een eventuele besmetting zo snel mogelijk te elimineren is het van belang dat mondzorgpraktijken periodiek Legionella monsters laten nemen. Het risico van een besmetting met een Legionella-bacterie is groot bij waterinstallaties die aerosolen ofwel verneveling produceren zoals dental units, losse tandsteenapparatuur en douches. Daarnaast is het belangrijk uw water te laten controleren op Legionella bij een constatering van 10.000 KVE/ml aan bacteriën na afname van een watertest. 

DCW Desinfectiesysteem

Nooit meer biofilm wanneer u werkt met het DCW Desinifectiesysteem! Deze generator zet zout, water en elektriciteit om in veilig onderchlorig zuur insitu. Onderchlorig zuur is één van de meest krachtige desinfectiemiddelen. Ook is het onschadelijk voor mens en milieu. Het middel zorgt ervoor dat aanwezig biofilm (met eventueel legionella) binnen zeer korte tijd wordt afgebroken en niet meer terugkomt. Dental WaterTest kan u dit systeem, als enige partij in Nederland, leveren.