Dental WaterTest - Diverse diensten die u volledig ontzorgen!

Overige diensten

Naast het testen van waterkwaliteit, biedt Dental WaterTest ook overige diensten aan die voor jou als mondzorgpraktijk interessant zijn. 

Advies en begeleiding

Dental Watertest is dé specialist op het gebied van waterkwaliteit in de mondzorgpraktijk. Wij adviseren en begeleiden je graag als je problemen hebt met jouw waterkwaliteit, keerkleppen of waterontharder. Door onze kennis en ervaring kunnen wij voor jou een plan van aanpak opstellen. Hiermee zorgen we er samen voor dat jouw waterkwaliteit snel weer in orde is (en blijft) en je voldoet aan de drinkwaterwet.

BA-keerklep controle

Is jouw dental unit aangesloten op het waterleidingnet en/of is jouw spittoon voorzien van een watertoevoer in de spoelschaal? Dan is deze als het goed is voorzien van een BA-keerklep (een terugstroombeveiliging). Werkt een keerklep niet goed, dan kan water terugstromen in het waterleidingnet en kan Legionella (wanneer vervuild water terugstroomt) zich snel verspreiden. De Legionella bacterie zorgt nog altijd voor veel problemen. Vooral bij ouderen, kinderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Om die reden is het belangrijk (en verplicht) iedere keerklep jaarlijks te controleren op luchtdruk en lekkages. Dental WaterTest kan jou, in samenwerking met onze partner Normec AquaServa, voorzien van de juiste keerklep, de installatie daarvan en de jaarlijkse controle.

Meetprogramma 3C

Wist je dat door het ontharden van het water in jouw praktijk andere vervuiling kan ontstaan? Heb je een waterontharder in jouw praktijk, dan is het om die reden belangrijk minimaal één keer per jaar het meetprogramma 3C uit te laten voeren. Hiermee wordt het water getest op een aantal microbiologische en chemische parameters. De uitslag laat zien of jouw drinkwater nog voldoet aan de gestelde eisen. 

NEN-1006 inspectie

Een NEN 1006 inspectie is een inspectie die wordt uitgevoerd volgens de Nederlandse norm NEN 1006. Deze norm heeft betrekking op de waterleidinginstallaties in gebouwen. Tijdens een NEN 1006 inspectie wordt de waterleidinginstallatie gecontroleerd om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de vereiste technische en hygiënische normen.

Uiteraard kunnen wij ook jouw waterkwaliteit testen

Geaccrediteerde watertesten

Naast dat vervuild water zorgt voor slijtage van jouw apparatuur, kan vervuild water gevaarlijk zijn voor jouw patiënten en mondzorgkundig team. Uit de praktijk blijkt dat maar liefst 70% van de behandelunits niet voldoen aan de gestelde norm van 100 KVE/ml. Met een microbiologische wateranalyse toetsen we of er in jouw installatie, bijvoorbeeld jouw dental unit of losstaand tandsteenapparatuur, bacteriën groeien die de waterkwaliteit in gevaar brengen. 

Legionella testen

De Legionella bacterie zorgt nog altijd voor veel problemen. Vooral bij ouderen, kinderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Om een eventuele besmetting zo snel mogelijk te elimineren is het van belang dat mondzorgpraktijken periodiek Legionella monsters laten nemen. Het risico van een besmetting met een Legionella-bacterie is groot bij waterinstallaties die aerosolen ofwel verneveling produceren zoals dental units, losse tandsteenapparatuur en douches. Daarnaast is het belangrijk jouw water te laten controleren op Legionella bij een constatering van 10.000 KVE/ml aan bacteriën na afname van een watertest. 

DCW T101 Desinfectiesysteem

Nooit meer biofilm wanneer je werkt met het DCW T101 Desinfectiesysteem! Deze generator zet zout, water en elektriciteit om in veilig onderchlorig zuur insitu. Onderchlorig zuur is één van de meest krachtige desinfectiemiddelen. Ook is het onschadelijk voor mens en milieu. Het middel zorgt ervoor dat aanwezig biofilm (met eventueel legionella) binnen zeer korte tijd wordt afgebroken en niet meer terugkomt. Daarnaast is dit nieuwe model klein(er) in formaat en is het duurzaam in energieverbruik. Dental WaterTest kan je dit systeem, als enige partij in Nederland, leveren.