Plan een risicoanalyse met 10% korting!
Plan een risicoanalyse met 10% korting!
22 februari 2023 

Plan een risicoanalyse met 10% korting!

Wil je weten hoe het ervoor staat met de drinkwaterinstallatie binnen jouw praktijk en erachter komen wat de risico’s op legionella zijn? Wegen succes is onze actie verlengd. Plan een uitgebreide risicoanalyse voor 1-06-2023 en krijg 10% korting!

Als eigenaar of beheerder van een gebouw ben je verantwoordelijk voor een goede aanleg en beheer van de leidingwaterinstallatie. Leidingwaterinstallaties moeten voldoen aan de gestelde eisen volgens de algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties in NEN-norm 1006. Tekortkomingen in de installatie kunnen namelijk de kwaliteit van het drinkwater negatief beïnvloeden en de gezondheid van je patiënten en medewerkers onnodig in gevaar brengen.

Een legionella adviseur komt op afspraak bij je langs voor 4-8 uur om je gehele drinkwaterinstallatie visueel te onderzoeken. Alle onderdelen waaronder de leidingen, aangesloten apparatuur en keerkleppen inspecteert de adviseur grondig. De temperaturen van je water en omgeving wordt ook gemeten om te controleren of het risicovol is. Daarnaast controleert de deskundige naar de montagewijze en of het overeenkomt met de waterwerkbladen 1.4G & 3.8. Een controle op eventuele ontbrekende keerkleppen die noodzakelijk zijn om de kans op legionellaverspreiding door je gehele drinkwatersysteem te voorkomen, vindt ook plaats. Je praktijk wordt dus volledig onder de loep genomen, zodat je zeker weet dat jij niks over het hoofd hebt gezien.

Aan de hand van dit onderzoek, stelt de adviseur een risicoanalyse en beheerplan met aanbevelingen op. Zo brengen we in kaart wat de risico’s op legionellagroei binnen jouw praktijk zijn. Als dat eenmaal duidelijk is, geven we advies over eventuele technische aanpassingen die de risico’s op legionella sterk verminderen. De aanpassingen en de keerklepcontrole voert een getrainde monteur uit. Tijdens de keerklepcontrole, kijkt de monteur naar eventuele lekkage aan de keerkleppen en of de luchtdruk in orde is. Zo houd je je aan de wet- en regelgeving én biedt je kwaliteit en veiligheid aan aan je patiënten en medewerkers!

Wilt u meer informatie of heeft u interesse? Neem dan contact met ons op:
bel. +31 183 51 04 52 of vul ons contactformulier in.

Over de schrijver
Reactie plaatsen