Succesverhaal: Tandarts Van den Enden
Succesverhaal: Tandarts Van den Enden
15 februari 2023 

Succesverhaal: Tandarts Van den Enden

Wij spraken tandarts Roland van den Enden van tandartsenpraktijk Oosteinde die het afgelopen jaar een risicoanalyse via Dental WaterTest liet uitvoeren. Hij was al een tijdje opzoek naar een partij die de waterkwaliteit van zijn units kon controleren en testen. Na een korte zoektocht op Google, besloot hij contact met ons op te nemen.

Tijdens het eerste gesprek bleek er behoefte te zijn aan een grondiger onderzoek, met als doel het onder de loep nemen van de praktijk. In de jaren na de verbouwing van de praktijk, was er namelijk geen onderzoek gedaan naar de staat van het waterleidingsysteem met het oog op een mogelijke legionella besmetting. Een risicoanalyse was dan ook de geschikte keuze voor praktijk Oosteinde!

De legionella adviseur kwam langs om de gehele drinkwaterinstallatie te onderzoeken. Aan de hand van de resultaten die uit dit onderzoek kwamen, stelden we een technisch adviesplan op. “Er waren een aantal zaken die ik verwacht had, maar ook een aantal zaken waar ik nooit over nagedacht had. De inspectie heeft er voor gezorgd dat we alles weer up-to-date konden krijgen”, aldus Roland. Dankzij deze aanpassingen, is het risico op legionellabesmetting in praktijk Oosteinde geëlimineerd. Om dit zo te behouden, zal er nog jaarlijks een keerklepcontrole plaatsvinden.

Wij vroegen aan tandarts Van den Enden wat voor een gevoel hij als praktijkhouder heeft, nu het gehele proces is doorlopen. Hij antwoordde de vraag als volgt: “ Het geeft een goed gevoel dat we naar de patiënten toe kunnen communiceren dat we de waterkwaliteit in de praktijk in de gaten houden. Door het testen van de units en ook de rest van het waterleidingsysteem te controleren.

Al met al heeft tandarts Van den Enden heeft hij het gehele proces van de risicoanalyse als positief ervaren en geeft hij de service van Dental Watertest een 8!

Over de schrijver
Reactie plaatsen