‘ALS JONGSTE VAN DE DRIE BEN IK NU AAN DE BEURT’
‘ALS JONGSTE VAN DE DRIE BEN IK NU AAN DE BEURT’
30 april 2018 

‘ALS JONGSTE VAN DE DRIE BEN IK NU AAN DE BEURT’

Als jongste van de gebroeders Vreeswijk loopt dit jaar Joep mee met de Dental Runners. 19 mei  gaat de 27ste editie van de Roparun van start vanuit zowel Parijs als Hamburg. Beide runs finishen 21 mei (2 dagen later en ruim 500 km verder) in Rotterdam. Joep start in Parijs. Alle deelnemers aan de Roparun zetten zich in om het leven van mensen met kanker iets te veraangenamen.

‘Het kon natuurlijk niet uitblijven dat ik me, als jongste van de drie broers en werknemer van Dental WaterTest, dit jaar hard zou maken voor de Roparun. Guus heeft twee jaar geleden gelopen en Sjors vorig jaar. Toen zij finishten was ik enorm trots op ze en ik voelde dat dit een zeer bijzondere ervaring voor ze was. Je kunt echt iets goeds doen voor mensen die het zwaar hebben. Daarnaast is het een persoonlijke prestatie waar je trots op kunt zijn. Ik heb er eerlijk gezegd wel even over getwijfeld hoor. Het vraagt veel van je. Ik heb bij mijn broers gezien dat het een behoorlijke aanslag op hun lichaam was. En ik heb eigenlijk geen affiniteit met lopen. Maar goed, ik ben begonnen met trainen en gaandeweg groeide mijn vertrouwen.’

Strak trainingsschema
‘Vanaf het begin van dit jaar train ik drie tot vier keer in de week. Eerst liep ik tot het pijn begon te doen. Deze pijn is gelukkig verdwenen. Nu loop ik twee keer per week vijf kilometer en twee keer zo’n tien. Tijdens de wintermaanden wisselde ik dit af met intervaltraining in de sportschool.’
‘Qua voeding heb ik niet veel aangepast. Ik eet altijd al best gezond en vul dit nu aan met eiwit shakes. Wel heb ik alcohol nu al een aantal weken laten staan. Dit wil ik ook volhouden tot na de run. Ik moet zeggen dat ik me echt fit voel!’

Mijn team
‘Eind maart is het team ‘Dental Runners’ bij elkaar gekomen op het kantoor van ANT. Ik kende toen nog niemand uit het team. Het is een hele diverse groep; qua geslacht en leeftijd, maar ook qua functie. Er lopen tandartsen, mondhygiënisten, werknemers van bedrijven uit de dentale branche en ook studenten. Een aantal doen voor het eerst mee, sommige voor de tweede of derde keer en één al voor de twintigste keer! Het moet wel heel bijzonder zijn.’
‘Tijdens die bijeenkomst werd het me duidelijk dat het een behoorlijk organisatie is. Het team bestaat uiteraard niet alleen uit lopers en fietsers, maar ook navigators, chauffeurs, fysiotherapeuten en mensen die het eten verzorgen en aangeven wanneer wie moet slapen en juist wakker worden.’

Geld inzamelen
‘Het voornaamste doel van meedoen aan de Roparun is natuurlijk geld inzamelen. Iedere deelnemer krijgt standaard vier boekjes met loten om te verkopen. Die loten was ik zo kwijt. Ik heb er nog vier extra besteld. Die verwacht ik ook wel kwijt te raken. Ik ben van plan om met mijn huisgenoten nog een ludieke actie te bedenken om nog wat extra geld op te halen. Wilt u, door mij te sponsoren, het leven van mensen met kanker iets veraangenamen, dan is uw bijdrage natuurlijk van harte welkom! U kunt me dit laten weten door een mail te sturen naar joep.vreeswijk@dentalwatertest.nl.

Over de schrijver
Reactie plaatsen