‘IK NEEM HET STOKJE OVER VAN GUUS IN ROPARUN’
‘IK NEEM HET STOKJE OVER VAN GUUS IN ROPARUN’
04 mei 2017 

‘IK NEEM HET STOKJE OVER VAN GUUS IN ROPARUN’

Vorig jaar was ik in Rotterdam op de plek waar Guus, mijn broer, finishte. Wat een mooi moment was dat. Een enorme ontlading. Blijdschap, trots, maar zeker ook uitputting. Zo mooi dat hij dit heeft kunnen doen voor mensen die lijden aan kanker en het enorm zwaar hebben. Op dat moment nam ik me voor, volgend jaar loop ik. Zo gezegd, zo gedaan. Ik neem dit jaar het stokje over van Guus en loop samen met collega’s uit de dentale branche de Roparun.

Sjors Vreeswijk, Dental WaterTest, RopaRun

Sjors Vreeswijk

De 26ste editie van de Roparun vindt dit jaar plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 3 juni en de finish op maandag Tweede Pinksterdag 5 juni. Acht lopers lopen in twee dagen tijd van Parijs naar Rotterdam. Dat is meer dan 500 kilometer. Iedere loper loopt zo’n 65 kilometer, dat is meer dan 1,5 marathon! Als ik daar aan denk krijg ik het toch wel een beetje benauwd…

Begin april heb ik kennis gemaakt met de andere runners. De Dental Runners doen dit jaar voor het zesde achtereenvolgende jaar mee. Leuk om iedereen te ontmoeten en alvast wat (trainings)ervaringen uit te wisselen. Het team bestaat uit ongeveer 20 deelnemers; lopers, fietsers, chauffeurs en navigators. Alle deelnemers doen regelmatig aan sport. Zelf ben ik ook gemiddeld vijf keer per week met sport bezig. Ik doe aan hardlopen, wielrennen en bodyweigt training. Maar aan een sportieve activiteit van een dergelijke omvang heb ik nog nooit deelgenomen. Ik heb er zin in.

Sponsoring, daar staat iets tegenover!
Dat het zwaar zal zijn, daar ben ik van overtuigd. Guus is behoorlijk getraind, maar hij heeft van het lopen van de Roparun echt moeten bijkomen. Uiteraard heb je last van slaapgebrek, maar het vraagt ook fysiek veel van je. Maar, goed, ik houd van een uitdaging en als je mensen vraagt je te sponsoren, staat daar ook iets tegenover. Ieder deelnemend team doet zijn best om binnen het eigen netwerk zo veel mogelijk geld op te halen. Ik vraag onze partners en klanten om me te supporten. Daarnaast verkopen we allemaal loten. Eind april vierde ik mijn 33ste verjaardag. Later op de avond, na een aantal drankjes heb ik de loten op tafel gelegd. Ik was zo door mijn stapel heen. Vorig jaar bracht het team €25.000,00 bijeen. Dat willen we dit jaar natuurlijk zeker evenaren.

Guus Vreeswijk Dental Runners

Guus Vreeswijk met het team van Dental Runners

Wat doet Dental WaterTest
Wij van Dental WaterTest willen ook dit jaar weer een mooi bedrag ophalen voor dit goede doel. Daarom vragen wij hierbij onze partners om te doneren door Sjors te sponsoren. Wij zullen dit ook in onze nieuwsbrief behandelen en daarin de partners vermelden die meedoen.

Tevens zullen we ook een beroep doen op onze klanten. Daarmee hopen we een mooi bedrag op te halen wat bijdraagt aan het totaal bedrag van de Dental Runners!

U kunt een bedrag overmaken via onderstaande website.

Bij het kopje ‘Op naam van deelnemer’ kunt u kiezen voor “ loper Sjors Vreeswijk (Amsterdam)’. Ook kunt u een naam invullen, zodat die vermeld wordt op de website.

Klik op onderstaande links voor meer informatie over de Roparun en de Dental Runners.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Sportieve groet,
Sjors Vreeswijk

Over de schrijver
Reactie plaatsen