DRIE KEER PER WEEK, GEMIDDELD 10 KILOMETER.
DRIE KEER PER WEEK, GEMIDDELD 10 KILOMETER.
02 mei 2016 

DRIE KEER PER WEEK, GEMIDDELD 10 KILOMETER.

Zou het genoeg zijn?

De Roparun. Tot dit jaar was dit voor mij een prachtig initiatief, waarmee geld wordt opgehaald voor mensen met kanker. Dit jaar is hier verandering in gekomen. Nog steeds is het een prachtig initiatief, maar nu een initiatief waaraan ik een actieve bijdrage mag leveren. Samen met collega’s uit de dentale branche mag ik lopen om het leven van mensen met kanker iets te kunnen veraangenamen. Ik voel me gevleid, hier ga ik dan ook mijn stinkende best voor doen.

De 25ste editie van de Roparun vindt dit jaar plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 14 mei en de finish op maandag Tweede Pinksterdag 16 mei. De estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Voor mij start de run in Hamburg. Dit schijnt een prachtige en gezellige stad te zijn. Ik ben benieuwd of ik tijdens het lopen nog iets van de omgeving zal meekrijgen.

Per toeval ben ik bij het dental team gekomen. Door een blessure van een deelnemer kwam er een plekje vrij. Via via werd dit nieuws bekend en kwam het ook mij ter ore. Het leek me een hele mooie uitdaging en zoals gezegd een eer om iets te kunnen betekenen voor deze groep mensen. Iedereen kent wel iemand die aan deze ziekte lijdt of er aan overleden is. Maar, spannend is het wel. Is het zwaar? En hoe lopen de anderen? Ik ken nog niemand van de teamleden…..

Trainen

Het team is onderverdeeld in lopers, fietsers en chauffeurs. Ik ben één van de lopers. Als loper loop je steeds een kilometer waarna je het stokje doorgeeft en in het busje plaatsneemt. In totaal ben ik waarschijnlijk zo’n dertien keer aan de beurt. Het lijkt me te doen, helemaal ongetraind ben ik niet, maar het schijnt toch tegen te vallen. Als team moet je, om op tijd binnen te zijn, namelijk wel gemiddeld 11 kilometer per uur lopen. Maar, iemand heeft me ingefluisterd dat één van de lopers van de groep wel 15 kilometer per uur loopt. Een hele geruststelling… Maar, om mijn steentje bij te kunnen dragen, train ik op het moment drie keer in de week. Per keer loop ik tussen de acht en twaalf kilometer. Deze week heb ik hier een interval training aan toegevoegd. Hiermee moet het gaan lukken, toch?

Sponsoring

Naast het trainen ben ik voor nog een uitdaging gesteld: loten verkopen. Met een woning in hartje Gorinchem ben ik omringd door detailhandel. Een goede reden om mijn haar weer eens te laten knippen, de pootjes van mijn zonnebril te laten stellen, het kapotte lampje te vervangen en een gegrild kippetje te halen voor bij het avondeten. De meeste loten ben ik kwijt. Nu ik meeloop vond ik dit eigenlijk niet genoeg. Daarom heb ik nagedacht hoe ik nog meer geld op zou kunnen halen.
Om te vertellen over Dental WaterTest en testen uit te voeren bezoek ik dagelijks mondzorgpraktijken. Niets leuker dan te kunnen vertellen dat wanneer mondzorgprakijken een abonnement bij ons afsluiten ze daarmee de Roparun steunen. Is dit ook iets voor u? De actie is nog geldig tot 30 juni.

De komende tijd zal ik verslag doen van mijn ervaringen op de weg naar de run, tijdens de run en vlak na de run. Wanneer u het leuk vindt om me hierin te volgen, houd dan de website in de gaten.

Sportieve groet,

Guus Vreeswijk

Over de schrijver
Reactie plaatsen