EEN HELE BIJZONDERE ERVARING!
EEN HELE BIJZONDERE ERVARING!

Maar, het gaat je niet in de koude kleren zitten.

We zijn weer in Nederland. In Emmen om precies te zijn. We zitten nu op de helft, maar doordat we in Nederland zijn lijkt het alsof we al over de helft zijn. Gelukkig maar. Ik ben blij dat ik meedoe. Het is een geweldige ervaring. Conditioneel gaat het ook nog prima, maar mijn knieën hebben het zwaar.

De reis tot nu toe

We zijn vrijdagavond in Hamburg aangekomen. Na een overnachting in een hotel zijn we gister rond 12.00 uur van start gegaan. Er zijn twee loopteams die elkaar na een x-aantal kilometer afwisselen (tussen de 30 en 60 kilometer). Een team bestaat uit vier lopers die elkaar steeds na een kilometer het stokje overgeven. De navigators houden dat goed in de gaten. Het is allemaal goed gepland (tot nu toe liggen we nog voor op schema). Ook qua eten en drinken komen we niets tekort. Het busje is volgeladen met proviand; veel pasta om het energieniveau op pijl te houden en energiedrankjes voor het snelle opladen.

Ik vind het pittiger dan gedacht. Met trainen heb ik steeds langere tijd achter elkaar gelopen. Juist het steeds starten en snel weer stoppen is een zware fysieke belasting. Ook, omdat in slaap komen heel lastig is. Te veel adrenaline waarschijnlijk. Het uitlopen wordt waarschijnlijk een kwestie van wilskracht…

Live te volgen

Voor wie het leuk vindt om ons te volgen… Dit kan live via de website van de Roparun. Ons team is team 200.

Sportieve groet,
Guus Vreeswijk

Over de schrijver
Reactie plaatsen