Succesverhaal Tandartsenpraktijk Bornholm
Succesverhaal Tandartsenpraktijk Bornholm
10 april 2023 

Succesverhaal Tandartsenpraktijk Bornholm

Het afgelopen jaar liet tandartsenpraktijk Bornholm een risicoanalyse via Dental WaterTest uitvoeren.

Na een overname van drie nieuwe tandartsen, werd het tijd om met een compleet schone lei te beginnen. Vóór de overname heeft er immers niet eerder zo een uitgebreid onderzoek in het pand plaatsgevonden. Het kwam dan ook als geroepen dat zij ons vonden op het Internet en zo bekend raakten met onze dienstverlening. Om jou als lezer inzicht te geven in ons traject, gingen wij het gesprek aan met tandarts Beijerinck.

De legionella adviseur kwam langs om de waterinstallatie en keerkleppen te controleren op de kans op legionellagroei. Aan de hand van deze controle zijn er bevindingen in kaart gebracht en stelde de expert een adviesplan op. “Degene die alles heeft gecontroleerd, heeft gedegen advies gegeven. Jullie hebben ervoor gezorgd dat alle keerkleppen bij de units goed zijn”.

Beijerinck had verschillende beweegredenen om een risicoanalyse uit te laten voeren. Zo heeft ze van horen zeggen dat de werking van de waterdruk van de apparatuur beter wordt, maar wilde ze vooral aan de veiligheidsprotocollen voldoen die zijn gesteld door het KNMT. “Veiligheid van onze klanten staat bij ons voorop. Onze doelgroep bestaat ook uit oudere mensen en je wilt hen geen schade berokkenen. Voor de medewerkers is het ook fijn om te weten dat alles veilig is.”, aldus Beijerinck.

Echter stond het risicoanalyse- en beheersplan in eerste instantie niet op de planning. “Dit is niet iets wat benadrukt wordt door het KNMT. Hier denk je simpelweg gewoon niet aan. Ik denk dat alle praktijkhouders wel zouden willen weten waarom het noodzakelijk is om een risico-en beheersplan binnen hun praktijk uit te laten voeren. De meeste weten dit namelijk niet”.

Na afloop vroegen wij aan tandarts Beijerinck wat voor een gevoel zij als tandarts en praktijkhouder heeft, nu het gehele proces is doorlopen. Zij beantwoordde de vraag als volgt: “ Het voelt goed, je hebt toch wel wat afgevinkt. Op een gegeven moment wil je toch iets op  een bepaalde manier bieden. Kwaliteit staat voorop en daar hoort dit dan ook bij.”

Al met al heeft tandarts Beijerinck het gehele proces van de risicoanalyse positief ervaren en zou ze ons aanbevelen aan andere praktijken. “Dental WaterTest weet waar die over praat. Jullie weten wat er nodig is om ervoor te zorgen dat de waterkwaliteit goed is. Het is toch een kleine niche.”

Ben jij na het lezen van deze tekst ook benieuwd hoe het met de veiligheid in jouw praktijk staat? Laat ons je informeren over de risicoanalyse en voor dat je het weet staan wij bij binnenkort in jouw praktijk!


Over de schrijver
Reactie plaatsen